Agricultura regenerativa

AGRICULTURA REGENERATIVA

AGRICULTURA REGENERATIVA

A Agroassessor utilitzem les tècniques de referència de l’agricultura regenerativa i les adaptem a la realitat del territori i a les necessitats dels nostres clients.

L’agricultura regenerativa és un sitema de treball i de vida on s’apliquen tècniques i coneixements ancestrals però amb les actualitzacions que permeten la ciència i la tecnologia moderna.

Maneig holístic i pastura regenerativa

El maneig holístic i la pastura regenerativa és un sistema de planificació i presa de decisions que ajuda a ramaders i agricultors i altres gestors del territori a gestionar millor els recursos agrícoles per a millorar els beneficis mediambientals, econòmics i socials de manera sostenible.

Es basa en la realització de una pastura dirigida i racional amb l’objectiu d’augmentar la fertilitat del sòl i revertir la degradació dels sòls sobrepasturats.

Realitzem una avaluació de l’explotació, així com una planificació i disseny dels treballs a realitzar.

MANEIG HOLÍSTIC I PASTURA REGENERATIVA
PERMACULTURA

permacultura

La permacultura és un sistema de disseny agrícola, basat en els patrons i característiques dels ecosistemes propis de la natura.

Té en compte valors socials, ambientals i ètics específics a l’hora de produir sistemes sostenibles. Diversitat, autoregulació, captació i emmagatzematge d’energia o utilització de recursos locals són alguns exemples dels principis de disseny utilitzats.

Realitzem el disseny i gestió dels projectes en base als principis i valors de la permacultura. 

DISSENY KEYLINE

El disseny en línia clau (Keyline) és un sistema de disseny i aplicacions tècniques sobre el terreny que pretén aconseguir el màxim aprofitament de l’aigua de la pluja i altres recursos hídrics. El seu objectiu és fer una captació,  conservació i repartiment hídric optimitzat i el màxim de rendible per tal de regenerar el sòl i que aquest vegi augmentat la profunditat i la fertilitat natural.

Treballem, conjuntament, amb els majors referents a nivell internacional (Darren J. Doherty -Regrarians-) (link a pagina regrarians) per realitzar la planificació i disseny necessaris per a la implantació d’aquesta tècnica en els cultius.

Treballem, conjuntament, amb els majors referents a nivell internacional (Darren J. Doherty –Regrarians-) per realitzar la planificació i disseny necessaris per a la implantació d’aquesta tècnica en els cultius. 

DISSENY KEYLINE
AGRICULTURA ECOLÒGICA

AGRICULTURA ECOLÒGICA

L’agricultura ecològica és un sistema per conrear explotacions agrícoles autònomes basada en la utilització òptima dels recursos naturals, sense emprar productes químics de síntesi, o organismes genèticament modificats (OGMs) -ni per a abonament ni per combatre les plagues-, aconseguint d’aquesta manera obtenir aliments orgànics alhora que es conserva la fertilitat de la terra i es respecta el medi ambient. Tot això de manera sostenible i equilibrada.

La producció ecològica està regulada per una estricta normativa de la Unió Europea.

Des d’Agroassessor, realitzem l’assessorament i seguiment de les pràctiques agronòmiques ecològiques així com l’acompanyament en les auditories de certificació.

boscos comestibles

Els boscos comestibles són un sistema de producció d’aliments equilibrat, sostenible i productiu, que es basa en la biodiversitat, ecosistemes i estructura de capes i estrats similars a les dels boscos, tenint en compte l’estacionalitat productiva, l’atracció d’insectes, la fixació de carboni i de nutrients, el resguard de la fauna, etc. Tenen com a objectiu l’autoproducció i auto-abastiment de la finca.

Realitzem la selecció d’espècies, la preparació del terreny, el disseny del bosc i dirigim i coordinem els treballs d’implantació i realitzem el seguiment de cultius.

agricultura regenerativa
COBERTA VEGETAL

coberta vegetal

La coberta vegetal consisteix en sembrar espècies concretes o deixar créixer vegetació espontània entre plantes cultivades amb l’objectiu de protegir el sòl de l’erosió, millorar-ne l’estabilitat estructural i el balanç hídric o controlar plagues i malalties.

Amb l’objectiu de mantenir el 100% del sòl, el 100% cobert el 100% del temps, realitzem un assessorament a l’hora d’implantar o gestionar la coberta vegetal per a cada cultiu. 

ANÀLISI BIOQUÍMICA DEL SÒL

La realització de diferents tipus d’anàlisis del sòl és necessària per a determinar-ne l’estat i les accions a dur a terme per a la seva millora. Aquestes analítiques s’empren per a conèixer l’equilibri mineral, principalment l’equilibri entre Ca, Mg, K, Na, P i S, la quantitat i qualitat de la matèria orgànica present al sòl, així com el grau i tipus de microbiologia del substracte (bacteris, fongs…).

En el marc de nous projectes agronòmics o en la gestió recurrent de cultius, realitzem anàlisis químics, minerals i microbiològics del sòl, així com la definició d’estratègies per a la millora de la fertilitat.

ANÀLISI BIOQUÍMICA DEL SÒL
HORTS BIOINTENSIUS

HORTS BIOINTENSIUS

L’hort biointensiu és un mètode d’agricultura orgànica a petita escala que utilitza tecnologies i tècniques de cultiu senzilles, permetent aconseguir un rendiment i productivitat, sovint, majors que els obtinguts mitjançant l’agricultura convencional. 

Assessorem en la preparació del terreny, la utilització de compost, la plantació de llavors  i la resta de principis d’horta biointensiva, així com en el seguiment dels cultius una vegada aquests han estat implantats.

Tant si vols transformar la teva finca o projecte a partir d’aquestes tècniques, com si vols començar a introduir-te en els conceptes al voltant de l’Agricultura Regenerativa, des d’Agroassessor podem acompanyar-te en aquest camí.

VOLS CONÈIXER MÉS D’AGRICULTURA REGENERATIVA I DE LA NOSTRA HISTÒRIA ?

Francesc Font, Cofundador d’Agroassessor, té dos llibres publicats, “Arrelats a la terra” i
“Agricultura Regenerativa, el perquè, el com i el què”, a més d’un canal de youtube “The
Regen Academy by Francesc Font”, espais que et conviden a la reflexió i a una major
consciència de la realitat d’un sector que sovint infravalorem, tot mostrant:

 • Les tècniques de referència de l’agricultura regenerativa: maneig holístic,
  permacultura, disseny keyline, agricultura orgànica.
 • El paper del sòl en la captura i fixació del carboni atmosfèric i el seu impacte en el canvi
  climàtic.
 • L’impacte de l’agricultura en la producció dels aliments saludables i nutritius.
 • Consells per practicar-la.
 • Com podem ajudar com a ciutadans i consumidors als agricultors regeneratius.
 • Reflexions personals en la transició de l’agricultura convencional a la regenerativa.
llibre-Francesc-Font
llibre-Francesc-Font

VOLS CONÈIXER MÉS D’AGRICULTURA REGENERATIVA I DE LA NOSTRA HISTÒRIA ?

Francesc Font, Cofundador d’Agroassessor ha publicat el seu primer llibre “Arrelats a la terra”. Un llibre que convida a la reflexió i a una major consciència de la realitat d’un sector que sovint infravalorem, tot mostrant:

 • Les tècniques de referència de l’agricultura regenerativa: maneig holístic, permacultura, disseny keyline, agricultura orgànica.

 • El paper del sòl en la captura i fixació del carboni atmosfèric i el seu impacte en el canvi climàtic.

 • L’impacte de l’agricultura en la producció dels aliments saludables i nutritius.

 • Consells per practicar-la.

 • Com podem ajudar com a ciutadans i consumidors als agricultors regeneratius.

 • Reflexions personals en la transició de l’agricultura convencional a la regenerativa.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER I NO ET PERDIS CAP NOVETAT

Menorca: Ronda Estancia 62, 07740 – Es Mercadal. Tel +34 971 04 86 45  |  info@agroassessor.com  |  Girona: C/ Requesens 5, 17491 – Peralada. Tel +34 972 53 86 37

Ronda Estancia 62, 07740 Es Mercadal

Menorca. Tel +34 971 04 86 45

admin@agroassessor.com

C/ Requesens 5, 17491 Peralada

Girona Tel +34 972 53 86 37