Aquest passat dimecres 15 de gener, la Comissió d’Aliments Tradicionals Balears va aprovar incloure l’Oli de Menorca al Catàleg d’Aliments tradicionals balears.

Després de dos anys de treball i dedicació de l’”Associació de l’Oli de Menorca”, el Govern Balear ha incorporat l’Oli de Menorca dins el catàleg d’aliments tradicionals balears. Des d’Agroassessor hem donat suport tècnic a l’Associació, de la qual, un dels socis és Son Felip on estem desenvolupant el projecte orgànic integral. Aquesta és una bona notícia al sector agrari menorquí, veient així recompensat el seu esforç i dedicació al camp.

Les oliveres formen part del paisatge menorquí des de fa segles, són nombroses les restes arqueològiques identificades i relacionades amb el món de l’oli; les més antigues daten del segle II abans de Crist. 

En la mateixa jornada també es va incloure la Tortada d’Ametlla al Catàleg d’Aliments Tradicionals de les balears, fomentat per l’Associació Professional de Pastisseria, Panaderia i afins de Menorca. Moltes felicitats per la feina feta!